Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte en toch uitdagende yogastijl waarbij je langer in de houdingen blijft. De principes van yin yoga zijn duidelijk anders dan van de meeste andere vormen van yoga. Het ontspannen van de spieren is het grootste verschil. Met de meer yang-achtige yogavormen werk je aan stabiliteit (versteviging en verlenging van de spieren). Bij yin yoga werk je aan mobiliteit (ontspannen rond de pezen, kapsels en omliggende bindweefsels). Deze weefsels zijn niet geschikt om er met kracht en herhaling op te werken omdat ze plastisch zijn en daardoor kwetsbaar. Met yin yoga blijf je langer in de houding zodat je d.m.v. zachte strekking, stress op de pezen, de kapsels en het bindweefsel kunt brengen. 
Door de houdingen langer aan te houden, heb je de kans om op een dieper niveau te ontspannen. Yin Yoga zorgt voor meer ruimte in je lichaam, geeft ontspanning op diep niveau en kan helpen om de ademhaling en geest tot rust te brengen.
Langer in een houding blijven kan soms ook uitdagend en enigszins oncomfortabel zijn. Hetzij fysiek, hetzij mentaal. Daar valt echter veel te onderzoeken en leren over jezelf; werkelijk voelen wat er te voelen is en observeren wat er opkomt. Aanwezig bij alles wat er is. In het moment.