Tessa

Eigenaar YARAYOGA, yogadocent, mindfulnesstrainer, coach en masseuse

“Nadat ik een decennium in de zakelijke wereld werkte, raakte ik uit balans. Ik was zowel fysiek als mentaal op. Yoga heeft mij in die tijd enorm geholpen. Het heeft mijn (zelf)bewustzijn vergroot, ik heb geleerd om beter naar mijn lichaam en behoeften te luisteren en ik heb mijn leefstijl daarop aangepast.

Yoga is voor mij zoveel meer dan fysieke houdingen. Het leert mij hoe ik in het leven sta en geeft mij veel zelfinzicht. Het is een reis naar binnen en van daaruit kan ik weer naar buiten treden. Krachtiger, wijzer, liefdevoller, aandachtiger, meer verbonden. Met yoga kan ik mijn grenzen verkennen, mijn uitdagingen zien; fysiek, maar ook mentaal. Het blijft een proces, een reis, en is voor mij een manier van leven. Onderzoekend en nieuwsgierig, mezelf steeds weer verrassend, steeds diepere lagen van mezelf leren kennen. Oefenen in loslaten en acceptatie. Leren zien/herkennen van mijn patronen en van situaties in mijn leven waar ik vastloop. Openend voor nieuwe ervaringen. Terug naar mijn kern, mezelf ontdoen van beschermingsmechanismen. Mezelf omarmen met alles wat er is; angsten en verlangens. Mezelf weer leren liefhebben.

Yoga gaat voor mij dus niet alleen over het behouden van de balans op je yogamat, maar ook over het vinden van de balans in je dagelijks leven.

Ik deel mijn eigen ervaringen graag met anderen en wil hen helpen de voordelen van yoga te ontdekken en hen ondersteunen in hun eigen groeiproces. Mijn wens is hierbij mensen te enthousiasmeren en inspireren.

Ben jij er klaar voor om je eerste stap op deze geweldige reis samen met mij te nemen? Start vandaag; voer je e-mailadres in onderaan deze pagina en ontvang inspiratie en updates!”

Tessa kreeg haar internationaal erkende certificaat voor yogadocent na het volbrengen van de Hatha Yoga Teacher Training bij de Sivananda Yoga Vedanta Ashram in Kerala, India. Nadien heeft ze een Hatha Yoga Teacher Training gevolgd bij Vijay Amar in India. Ook heeft ze yoga beoefend met verschillende andere yogadocenten in India.
Tessa heeft verder een Yin Yoga opleiding gevolgd bij Esther Scheen en volgt nog regelmatig lessen en workshops bij diverse docenten en in diverse stijlen om haar eigen practice te verdiepen en om nieuwe inspiratie op te doen voor haar lessen. Zij is een geregistreerd Yogadocent bij Vereniging Yogadocenten Nederland.
Tessa heeft een opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond bij SeeTrue en het Centrum voor Mindfulness te Amsterdam. Zij staat geregistreerd bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen als lid categorie 1.
Verder heeft Tessa de opleiding tot Lifecoach afgerond bij het Atma Instituut te Amersfoort.
Ook volgde Tessa diverse cursussen en workshops in Massage en Reiki.

Kijk ook eens op tessaovermars.nl

“When one teaches, two learn.” – Robert Heinlein