Workshop Pranayama

In de yoga is Pranayama (letterlijk: beheersing van levenskracht) een krachtige tool om je ademhaling te optimaliseren.
Je ademhaling is nauw verbonden met je levensenergie. Door de stress van het moderne leven wordt de ademhaling oppervlakkig en gespannen, waardoor je natuurlijke vitaliteit wordt belemmerd. Bijna iedereen, yogis niet uitgezonderd, heeft een beperkte ademhaling, veroorzaakt door stress.
Door een optimale ademhaling geef je je lichaam de mogelijkheid om zoveel mogelijk zuurstof op te nemen en gifstoffen af te voeren. Onderzoek heeft uitgewezen dat een optimale ademhaling er tevens voor zorgt dat je je beter kunt focussen, dat pijn en stress vermindert en dat de bloeddruk daalt.
In deze workshop krijg je meer informatie over de adem en de voordelen van een optimale ademhaling, we onderzoeken de ademhaling en we doen oefeningen om de ademhaling te openen en een stevige basis te vormen voor Pranayama en je leert een aantal Pranayama technieken.

Het programma is inclusief thee en lekkernijen.

Er is plek voor maximaal 6 personen.

Datum: wordt ingepland
Begin- en eindtijd: 10.00-12.00 uur
Prijs: €25,- p.p.

Meld je aan via het contactformulier.

Wil je op de hoogte blijven van wanneer de volgende workshop wordt georganiseerd, voer je e-mail dan in rechts op deze pagina en ontvang de updates.

 

“We live in an ocean of air like fish in a body of water. By our breathing we are attuned to our atmosphere. If we inhibit our breathing we isolate ourselves from the medium in which we exist. In all Oriental and mystic philosophies, the breath holds the secret to the highest bliss.” – Alexander Lowen