Mindfulness Individueel

Kies je voor een Mindfulness Individueel traject, dan is er ruimte om de training op jouw persoonlijke behoeften af te stemmen.
De 8-weekse Mindfulnesstraining is een training in aandacht, loslaten en niet-oordelen. Je leert omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten en je leert om bewustere keuzes te maken in werksituaties en de relatie met jezelf en anderen. Dit komt ten goede van je mentale, emotionele en fysieke gezondheid.
Een 8-weekse Mindfulnesstraining heeft een positief effect op het ervaren van en omgaan met stress, piekeren, negatieve gevoelens, angst en pijn. Met als gevolg dat je je beter kunt concentreren en gemakkelijker ontspant.

Ervaringsgericht leren d.m.v. aandachtsoefeningen

De 8-weekse mindfulnesstraining is een praktische training en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur waarin we een aantal oefeningen doen en deze nabespreken. Doordat we stil staan bij wat goed gaat en daar waar je obstakels ervaart, krijg je inzicht in hoe je met jezelf omgaat. De aandachtsoefeningen binnen de training zijn op oosterse benaderingen, zoals meditatie en yoga, gebaseerd. Zo maken zitmeditatie, een liggende aandachtsoefening en ‘mindful yoga’ deel uit van het programma. Daarnaast krijg je binnen de training ook uitleg van de thema’s en werkzame principes van mindfulness en van de oorzaken van het kwijtraken van onze natuurlijke mindfulness, zoals stress, emotionele last of piekeren. Je ontvangt een werkmap waarin de thema’s en de oefeningen verder worden toegelicht.

Dagelijkse oefening / investering

Bewust en met aandacht leven vraagt om dagelijkse oefening; juist door dagelijks te oefenen ontwikkel en verfijn je die vaardigheid. Een aantal van de oefeningen krijg je dan ook mee om thuis verder te oefenen. Tijdens de bijeenkomsten kijken we vervolgens terug op de oefeningen die je thuis hebt gedaan en de zaken die je daarin bent tegengekomen. Hierbij ligt de nadruk op het oefenen. Door de oefeningen ook thuis en op je werk toe te passen, kun je mindfulness integreren in het dagelijks leven. Hou er dus rekening mee dat je hiervoor dagelijks extra tijd inplant: Een gewoonte doorbreken kost tijd en aandacht!

Datum/tijd: Bij een Mindfulness Individueel traject kunnen de data en tijden in overleg worden afgestemd.
Prijs: €1195 p.p. incl. 21% BTW (indien de training wordt vergoed door de werkgever is dit bedrag excl. BTW)
Incl. werkboek en audiobestanden, zodat je ook thuis aan de slag kunt gaan met mindfulnessoefeningen.

Onze trainers zijn gecertificeerd lid (categorie 1) bij de VMBN. Hierdoor wordt de mindfulnesstraining veelal (deels) vergoed vanuit de werkgever of zorgverzekeraar.

Neem contact op voor meer informatie of meld je nu aan.

Aanmelden

“We can never obtain peace in the outer world until we make peace with ourselves.” – Dalai Lama